ot chevron close plus menu twitter-square facebook-square linkedin-square twitter facebook instagram mail-square Ga naar content
Menu
28 mei 2018

Een zonnige Molentourtocht in Ermelo……

Zaterdag j.l. werd de jaarlijkse Molentourtocht verreden. De jaarlijkse opbrengst van de Molentourtocht wordt volledig besteed aan het draaiend houden van Molen “De Koe”.Voor het begin van de Molentourtocht kon het publiek de prachtige bolides bekijken, die op ’t Weitje opgesteld stonden. Vandaar reden de auto’s vanaf de achterzijde van de molen naar het Molenaarsplein. Na het openingswoord van mevrouw Aline Verhoef-Franken, voorzitter van Molenstichting “De Koe”, gingen in totaal 82 auto’s van start. Na deze start ging de route over landweggetjes naar de oude polders van Bunschoten en Eemdijk en zo richting de Utrechtse Vallei. In restaurant ‘De Kastanjehof’ werd de lunch genuttigd. Van daaruit ging de tourtocht verder over de Utrechtse heuvelrug richting Achterveld. Tussen Achterveld en Terschuur werden de deelnemers, bij de molen ‘Den Olden Florus’ verrast met een hapje en een drankje. De tocht werd vervolgd om uiteindelijk uit te komen bij de ‘Heerlickheijd van Ermelo”. Op de parkeerplaats moesten de equipes nog een behendigheidsproefje op tijd rijden. Deze telde ook weer mee voor de vaststelling van het klassement. Na deze proeve van bekwaamheid werd het laatste stukje van de route lopend afgelegd naar het restaurant en het terras.
Na een drankje en een hapje maakte Job van der Sterre, lid van de Molentourtochtcommissie, de uitslag bekend. Als eerste waren, voor het tweede achtervolgende jaar, geëindigd de equipe Martine Carrière en haar zoon Bas.
1e plaats (Foto:Frans Callenbach)
De tweede plaats, ook voor de tweede keer achtereen, was voor Jan Roelofsen & partner.
2e plaats (Foto:Frans Callenbach)
Direct daarna finishten equipe Menno en Betty Nijwening als derde. 
3e plaats (Foto:Frans Callenbach) 
Zoals elk jaar, was er ook dit jaar weer een prijs voor de mooiste combinatie. Deze ging naar de equipe Conny van Diest en Ditty de With.
Mooiste combi (Foto:Frans Callenbach)
Zij waren in een sfeervolle outfit gestoken die vervolmaakt was met chique hoeden met een bloem in de kleur van de auto. Job van de Sterre sprak van een topdag en dankte allen voor hun deelname. Ook de sponsors en vrijwilligers, die dit evenement mogelijk maakten, werden genoemd en bedankt. Speciaal dankwoord was er voor Heimen van Diest en Mathieu Bosch die hun werk in de molentourtochtcommissie na 9 jaren overdroegen Peter Olijslager en Rikkert Meijer.
Tot slot kon Job, als nieuwe voorzitter, de deelnemers melden dat de opbrengst van de 9e Molentourtocht ruim € 6.000,00 bedroeg.
Bij een overheerlijk walking dinner werd nog lang nagepraat. Het bleef dan ook nog lang onrustig aan Ermelo’s bosrand tot het moment dat de bolides met hun aanzwellend uitlaatgeluid huiswaarts keerden.

Voor een uitgebreid foto verslag bezoek onze Facebookpagina 

Of de fotopagina Molentourtocht
 

Met dank aan onze hoofdsponsoren

Alle sponsoren
Molen De Koe

Molenaarsplein 26
3851 MZ Ermelo

Bekijk op Google Maps