ot chevron close plus menu twitter-square facebook-square linkedin-square twitter facebook instagram mail-square Ga naar content
Menu
14 mrt 2018

Feest tijdens jubileumjaar, Molen De Koe draait 10 jaar

Dit jaar draait Molen De Koe 10 jaar. Een jubileumjaar en dus is er feest bij de Ermelose molen. Het hele jaar door wordt dit gevierd, maar speciaal op de welbekende Molendag op zaterdag 12 mei, een Creatieve Dag op zaterdag 19 mei en de Molentourtocht op zaterdag 26 mei staat de molen extra in het zonnetje.
 
Tijdens de Nationale Molendag op 12 mei is er zoals vanouds volop gezelligheid voor jong en oud in en rondom de molen: een levendige markt met lokale producten, swingende muzikale optredens en leuke activiteiten voor kinderen. En er is deze dag een aantrekkelijke fietstocht langs molens in de omgeving, met dank aan VVV Ermelo.
 
Tijdens de Creatieve Dag een week later, is er onder andere een wedstrijd Heel Ermelo Bakt. Wie bakt de lekkerste cake van Ermelo? De winnende mix komt in de verkoop! En deze dag zijn er op het Molenaarsplein creatieve workshops voor jong en oud, zoals schilderen en knutselen; deelname daaraan is gratis. In de molen worden verhalen verteld, er zijn optredens van Ermelose koren en dorpsdichter Fiet van Beek draagt een gedicht voor, speciaal voor onze jubilerende molen.
 
De 9e Molentourtocht op 26 mei belooft weer een prachtige rit te worden. Iedereen die de beschikking heeft over een klassieke, een andere echt bijzondere auto of een cabrio kan meedoen. Aanmelden via www.molendekoe.nl.
 
En van 12 tot en met 26 mei is er in museum Het Pakhuis een expositie te zien over 10 jaar Molen De Koe. Het doe- en beleefmuseum laat jong en oud kennismaken met onze molen. Welkom tijdens de openingstijden van onze molen.
 
Molen De Koe kan al 10 jaar draaien dankzij de inzet van vele vrijwilligers, donateurs en sponsors. Dat wil de molen graag zo voortzetten, want het onderhoud van dit prachtige cultureel erfgoed kost veel geld. Onder het motto ‘Houd de wind in onze wieken’ zullen er daarom diverse acties zijn, zoals een speciaal gebrouwen jubileumbier van Burg Bieren en natuurlijk speciale aanbiedingen in de eigen Molenwinkel. En voor de Ermelose jeugd zijn er creatieve wedstrijden en een bijzonder lespakket voor de basisscholen.
 
Meer informatie over alle activiteiten volgt in de komende weken. Volg Molen De Koe daarom in de lokale media, via www.molendekoe.nl, Twitter of Facebook.
 

Met dank aan onze hoofdsponsoren

Alle sponsoren
Molen De Koe

Molenaarsplein 26
3851 MZ Ermelo

Bekijk op Google Maps