ot chevron close plus menu twitter-square facebook-square linkedin-square twitter facebook instagram mail-square Ga naar content
Menu
2 jun 2018

Winnaars bij Molen ‘De Koe’

Op drie zaterdagen in mei was het feest bij Molen ‘De Koe’. In dit jubileumjaar, waarin de molen 10 jaar draait, was er van alles te doen. De winnaars van diverse wedstrijden hebben inmiddels hun prijzen in ontvangst genomen.
 
De vrijwilligers van de molen kijken terug op een drukbezochte en gezellige Molendag, een Creatieve Dag waarin jong en oud aan de slag ging en een zonnige Molentourtocht met veel enthousiaste deelnemers in prachtige auto’s. 
 

Verhalenwedstrijd

Zo maar een verhaal schrijven over de molen was best een beetje moeilijk, zo bleek. Maar groep 6 van de Ireneschool ging onder begeleiding van juf Jolande en meester Uko enthousiast aan de slag. De winnaars zijn: eerste plek voor Mees van Nieuwenhoven (9 jaar), tweede plek voor Job van Vuure (9 jaar) en derde plek voor Danique Zwiers (10 jaar). Vrijwilliger Petra Jansen-Genot reikte namens de molen de prijzen uit. Alle winnaars kregen een boek en een boekenbon, beschikbaar gesteld door Riemer & Walinga Boekverkopers. Bovendien mag Mees een halve dag assistent molenaar zijn!
 

Kleurwedstrijd

Er is prachtig gekleurd voor de jarige molen. En er waren mooie prijzen beschikbaar gesteld, waaruit de kinderen zelf mochten kiezen. De mooiste kleurplaat was van Daniëlle Roose (6 jaar). Zij gaat pannenkoeken eten bij ‘De Volksmond’; de pannenkoeken worden natuurlijk gebakken met meel van de molen. Hilde van Dam (7 jaar) kreeg de tweede prijs en gaat een dagje naar het Dolfinarium in Harderwijk. En Daan de Bruijn (9 jaar) werd derde. Hij kreeg kaartjes voor Beeld en Geluid in Hilversum.

 

Recept cake Heel Ermelo Bakt

Wie bakte de lekkerste cake van Ermelo? Denise van der Laan won de wedstrijd Heel Ermelo Bakt met haar cake ‘White chocolate blueberry cake’. Emine Petersen werd tweede met ‘A royal romance’ en Elise van Klooster werd derde met haar rabarber/custard cake.
De basismix voor de cake is te koop in de winkel en u krijgt het recept van Denise erbij,  zodat u zelf ook kan smullen van deze heerlijke cake.

Houd de wind in onze wieken!

Het jubileum van Molen De Koe wordt het hele jaar gevierd. Ga met de gids mee en laat u alles vertellen over de molen. Of bezoek onze Molenwinkel voor de heerlijke producten. Meer informatie via www.molendekoe.nl

Met dank aan onze hoofdsponsoren

Alle sponsoren
Molen De Koe

Molenaarsplein 26
3851 MZ Ermelo

Bekijk op Google Maps