ot chevron close plus menu twitter-square facebook-square linkedin-square twitter facebook instagram mail-square Ga naar content
Menu
Molen Creatief

Molen Creatief

PROGRAMMA MOLEN CREATIEF 19 MEI 2018
 
10.00 uur         : Openingshandeling Molen Creatief
 
Vanaf 10.00 tot 
16.30 uur         :
 
Creatieve workshops 
Met behulp van kunstenaars van STEK worden de creatieve workshops gegeven. Ook u kunt, tot 15.45 uur, in de tent aan het Molenaarsplein meedoen en de molen weergeven naar uw eigen idee.
 
Voor de jeugd
Jongeren kunnen gratis meedoen met workshops voor kids. Lekker knutselen en schilderen …. wie maakt de mooiste molen? Tot 15.30 uur.
De jeugd van Ermelo is opgeroepen om mee te doen met de verhalen-, kleurplaten- en filmwedstrijd voor de jubilerende molen. Er zijn mooie prijzen te winnen! Om iedereen enthousiast te maken en wat meer te laten leren over Molen De Koe, is er voor de basisscholen een speciale lesbrief gemaakt. Daarnaast is er vanaf 7 april een spreekbeurttas te leen. Hierin zitten leuke boekjes, materiaal wat in de molen wordt gebruikt en nog veel meer.
10.00 - 13.00 uur         : Inleveren kleurplaten
16.00 - 16.15 uur         : Prijsuitreiking wedstrijden verhalen, kleurplaten en films
 
Dorpsdichter
Fiet van Beek, de Ermelose dorpsdichter, heeft een speciaal gedicht voor de jubilerende molen gemaakt. Zij zal dit voordragen rond 12.30 uur. Fiet ziet het als haar missie om poëzie en het dagelijks leven in Ermelo met elkaar in verbinding te brengen en zodoende mensen eens op een andere manier te laten kijken naar wat er met en rondom hen gebeurt.
 
Koren op de molen
Op deze creatieve dag laten 3 muziekgezelschappen zich horen!
11.00 – 11.45 uur        :  Musical- en popkoor Ermelodie
  Een vierstemmig gemengd koor dat is opgericht in 1987 en bestaat uit ongeveer 50 
  enthousiaste leden. Het koor staat onder leiding van dirigent Stephan Havelaar en wordt live   
  begeleid door een muzikaal combo. Het repertoire bestaat voornamelijk uit musical- en   
  popnummers.
13.00 – 13.45 uur        : 5 HOOG
  De vocalgroup zingt een breed scala aan muziek: van rustige, romantische ballads tot 
  opzwepende discokneiters, voornamelijk met orkestbandbegeleiding maar af en toe ook 
  a-capella. Muziek vanuit de jaren ‘60 tot hedendaags en zowel Nederlands- als Engelstalig.
14.00 – 14.30 uur en
15.00 – 15.30 uur        : Shanty- en Gezelligheidskoor Ermeluiden
Het koor werd in september 2003 opgericht en bestaat momenteel uit zo'n 45 enthousiaste leden waaronder een zestal muzikanten en een dirigent. In 2016 vierden ze dan ook het 12½-jarig jubileum met een groots festival.
 
Heel Ermelo Bakt
Wie bakt de lekkerste cake van Ermelo voor de jarige molen? U kunt tot en met 12 mei 2018 het aanmeldingsformulier inleveren in de Molenwinkel. De boerencakemix die u als basis gebruikt en 5 eieren krijgt u dan gratis mee.  
Lever op 19 mei tussen 10.30 en 11.00 uur uw eigengebakken jubileumcake in bij de marktkraam voor de molen. Uw deelnemersgegevens worden genoteerd en een jury beoordeelt welke cake de lekkerste is. De prijsuitreiking is om 11.45 – 12.00 uur. De lekkerste cake zal als jubileumcakemix in het assortiment van de Molenwinkel worden opgenomen!
 
 
 
In de molen
Speciaal voor de kinderen is in de molen een prachtig verhaal te horen. Ben je benieuwd wie in het verhaal de hoofdrol speelt? Kom luisteren en beleven! De tijdens zijn van 12.00 - 12.30 uur, 13.45 - 14.00 uur en 15.30 - 16.00 uur.
Leer de molen kennen met de puzzeltocht! U puzzelt met behulp van foto’s de verschillende onderdelen van de molen bij elkaar en leert zo molen De Koe beter kennen. Deelname is gratis en u doet de puzzeltocht op eigen gelegenheid. Uiteraard kunt ook een rondleiding met een gids maken. 
 
Molenwinkel
De Molenwinkel is de hele dag open. Kom en kies uit ons assortiment meel en bakmixen, eieren, jams, siropen en andere lekkere producten. 
Jubileumaanbiedingen geldig t/m 26 mei 2018:
•          2 cakemixen naar keuze voor € 5,00
•          10 % korting op Mariënwaerdt Jam
•          10 % korting op Bax Appelschenkstroop
•          10 % korting op Jubileum fruitmix
 
Pakhuis
In museum Het Pakhuis is een expositie te zien die een beeld geeft van de molen door de tijden heen. Met foto’s, tekst en enkele voorwerpen gaat de molen meer voor u leven en ziet u hoe belangrijk dit icoon voor Ermelo is. Ook wordt een doorlopende film vertoond. U betaalt de gewone toegangsprijs voor het museum om de expositie te kunnen bekijken. Meer informatie: www.hetpakhuisermelo.nl. 
 
Houd de wind in onze wieken!

Met dank aan onze hoofdsponsoren

Alle sponsoren
Molen De Koe

Molenaarsplein 26
3851 MZ Ermelo

Bekijk op Google Maps