ot chevron close plus menu twitter-square facebook-square linkedin-square twitter facebook instagram mail-square Ga naar content
Menu
De stichting

Over de stichting

Sinds 1423 wordt het dorpsgezicht van Ermelo mede bepaald door een karakteristieke molen. In 1990 vloog molen 'De Koe' tijdens een heftige onweersbui door een venijnige blikseminslag in de brand. De gehele bovenbouw van de molen werd verwoest. Binnen de gemeente Ermelo was dit de derde keer dat een molen door brand verloren ging. Na de brand resteerde een molenvoet, die geëxploiteerd werd door een horecaonderneming.

Op 5 mei 2003 werd Molenstichting ‘De Koe’ opgericht met het doel de gedeeltelijk afgebrande korenmolen te restaureren en herbouwen. De molenstichting kocht de grond met de resterende opstallen voor een symbolisch bedrag van gemeente Ermelo. In de periode 2003 t/m 2008 werkte de stichting gestructureerd aan middelenwerving en planvorming om de Ermelose molen in oude luister te kunnen herstellen. Het initiatief slaagde met glans. Na een geweldige inspanning van vele vrijwilligers en met medewerking van overheden, fondsen, bedrijfsleven en particulieren beschikt Ermelo sinds medio december 2008 weer over een prachtige, maalvaardige en door wind aangedreven molen.


Meer informatie over de molenstichting

Met dank aan onze hoofdsponsoren

Alle sponsoren
Molen De Koe

Molenaarsplein 26
3851 MZ Ermelo

Bekijk op Google Maps